Inred med belysning

Har man renoverat sin hus eller lägenhet och ska börja tänka på inredning så är det bra att även ha en genomtänkt idé med hur man ska ljussätta. Renovera och inred med belysning i åtanke. Det kan vara bra att planera belysningen redan innan man börjar renovera så man får uttag och annat där man vill ha det.

Det går att skapa både harmoni och funktionella lösningar med hjälp av ljus. Idag då det kommit mer variation på ljuskällor och med ett stort urval av dessa så blir det hela så mycket roligare att arbeta med. Även fast belysningen blir funktionell så kan man känna en exklusivitet och en känsla av lyx med den belysning man väljer.

För att få så bra allmän ljus som möjligt så är en högt placerad armatur det man bör satsa på. Denna kan vara så att man knappt tänker på den då den inte lyser. Att få in många ljuspunkter i ett rum gör att man kan variera hur man vill att belysningen ska vara. Dimer är också att föredra så man kan få ett mjukare behagligt ljus om man önskar det och dra på mer om så skulle behövas.

Tekniken idag tillåter att experimentera en hel del och visst är det trevligt om man kan sitta i vardagsrummet och tända upp i köket innan man går dit. Det finns programmerbara system där du kan styra vilken belysning som lysa när som på dygnet. På hösten så kan det vara speciellt trevligt att komma hem till en belyst bostad.